Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Haal alles in huis voor een warme en sfeervolle kerst!

Kerst staat bekend als de gezelligste tijd van het jaar. Onder de kerstboom liggen cadeaus en de dagen worden doorgebracht met familie en vrienden. Maar geen enkele kerst is compleet zonder sfeervolle kerstverlichting en een prachtig versierde kerstboom. Maar welke decoratie is nu geschikt voor binnen en welke voor buiten? Is kerstverlichting met led-verlichting echt sfeervol? Hieronder geven we antwoord op al deze vragen en meer. Ook geven we je graag wat tips waar je op moet letten bij het kopen van kerstverlichting.

  • Aantal led-lichtjes
  • Aantal lichtjes koppelbaar lichtsnoer
  • Kerstboomverlichting
  • Buitenkerstverlichting
  • Led-kerstverlichting
  • Kerstdecoratie
  • Koppelbaar

Hoeveel led-kerstlichtjes heb ik nodig voor mijn kerstboom?

Het aantal lichtjes in de kerstboom maakt veel uit voor de sfeer die de kerstboom uitstraalt. Een kerstboom die binnen bij je openhaard staat zitten vaak niet riant veel lichtjes in. Op deze manier geeft de kerstboom een sfeervol licht en belicht hij de cadeaus prachtig. Voor een boom die buiten in het donker staat kan het een echte eye-catcher als deze riant verlicht is met een tal van lichtjes. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt per afstand hoeveel lichtjes je nodig hebt.

Hoogte kerstboomNormale led-verlichtingRiante led-verlichting
0,5 meter50100
1 meter100200
1,5 meter200350
2 meter350500
2,5 meter500750
3 meter7501250
4 meter15001750

Hoeveel lichtjes heb ik nodig voor mijn kerstboom met een koppelbaar lichtsnoer?

Je kunt ook koppelbare kerstverlichting gebruiken in een kerstboom. Dit is vooral handig voor hoge buitenkerstbomen. De verdeling van lampjes is met koppelbare verlichting anders dan normale led-verlichting. Hieronder staat per afstand weergegeven hoeveel lichtjes je nodig hebt.

Hoogte kerstboomNormale verlichtingRiante verlichting
3 meter400500
4 meter500600
6 meter7001000
8 meter11001500
10 meter16002000
12 meter21002500
15 meter26003000

Kerstboomverlichting

Less is more gaat voor veel dingen op, behalve voor kerstverlichting. Want meer accessoires en kerstlichtjes staan garant voor meer sfeer! Tegenwoordig zijn eigenlijk alle kerst accessoires en verlichting elektrisch, toch is het nog niet zo lang geleden dat in elke kerstboom nog echte druipkaarsen hingen. In 1895 heeft de eerste elektrische kerstboomverlichting zijn intrede gedaan. Sindsdien is er een grote verscheidenheid aan kerstboomversiering gekomen. zo zijn er nu de welbekende lichtsnoeren, maar ook ijspegels of elektrische druipkaarsen voor in je kerstboom. Zo kun jij je kerstboom prachtig en origineel versieren terwijl het ook nog veilig is voor je kind en huisdier. Als je nog op zoek bent naar sfeermakende kerstverlichting, voorkom dan dat je een miskoop maakt en gebruik de handige tips!

  1. Waar moet ik op letten bij het kopen van binnen kerstverlichting

Buitenkerstverlichting

Voor een lange tijd versierden mensen alleen de binnenkant van het huis met kerstverlichting. Vandaag de dag is dat wel anders! Tuinen staan nu vol met ijsberen, lichtmantels, lichtnetten of cluster snoeren. Hierdoor komt de warme sfeer van binnen ook naar buiten. Omdat buitenverlichting steeds populairder wordt, heeft Konstsmide een speciale led-licht kerstverlichting lijn voor buitenshuis ontworpen. Deze collectie is bestand tegen het winterse weer en zal in de donkere dagen voor kerst de je tuin prachtig verlichten. In de kerstcollectie zitten alle soorten kerstverlichting die je maar kunt wensen. Een lichtgordijn voor over je balkon, een lichtmantel voor over de vlaggenmast en zelfs een lichtnet zodat ook je struiken zijn verlicht tijdens kerst. Wil je de perfecte kerstverlichting voor buiten? Bekijk dan nu onze tips voor het vinden van je ultieme kerstverlichting voor buiten.

  1. Waar moet ik op letten bij het kopen van kerstverlichting voor buiten

Led-kerstverlichting

Over led-kerstverlichting werd vaak gezegd dat het niet sfeervol zou zijn. Dat is verleden tijd. De technieken hebben zich zo ontwikkeld dat led-verlichting nu ook alle kleuren licht kunnen geven. Sfeervol warm wit, koel wit zoals sneeuw of in alle kleuren van het spectrum voor een nostalgische kerst! Led-verlichting is energiezuinig en heeft een lange levensduur. Hierdoor is het een verantwoorde keuze en goed voor je portemonnee. Het assortiment van led-kerstverlichting is ook al erg uitgebreid. zo heb je keuze uit hangende kerstverlichting, boom kerstverlichting, staande decoraties, lichtsnoeren en lichtnetten. Zo is er altijd wel een verlichting die bij jou in de smaak valt en je balkon sfeervol verlicht. Benieuwd naar de collectie led-verlichting? Klik dan op de onderstaande link.

Kerstdecoratie

De kerstboom is prachtig verlicht en de verlichte vlaggenmast brengt licht in de donkere dagen voor kerst. Maar als je dan toch nog het gevoel hebt dat er iets mist, kan een kerstdecoratie de leegte vullen. Hang een moderne kerstkrans bij je voordeur of plaats een sfeervolle sneeuwvlok voor je raam en maak je kerst compleet. Ook kun je bij ons terecht als je op zoek bent naar geurkaarsen, rendieren, ijsberen honden en tal van andere winterse kerstdecoratie. Benieuwd naar ons assortiment? Klik op de link naar onze webshop.

Koppelbaar

Ieder jaar is het weer een zoektocht naar de verlengsnoeren om alle kerstverlichting te laten branden. Konstsmide heeft hier een oplossing voor ontworpen, namelijk koppelbare lichtsnoeren. Met de koppelbare lichtsnoeren kun je je gehele tuin verlichten zonder dat je meerdere verlengsnoeren nodig hebt. Je begint met een Konstsmide startset en kunt het combineren met een tal van lichtsnoeren, lichtgordijnen, partysnoeren en sneeuwvlokken. In de kerstverlichting shop zijn ook verschillende hulpstukken te bestellen zoals een kabelsnoer om van de ene naar de andere kant van de tuin te komen zonder dat je een lichtspoor maakt. Of een handige splitter om je oprit links en rechts te voorzien van sfeervolle kerstverlichting.

Kerstverlichting Expert
Logo