Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Waar moet ik opletten als ik kerstverlichting voor buitenshuis koop?

Nu je gehele huis aan de binnenkant sfeervol versierd is met lichtkransen, kerstboomverlichtingen en lichtsnoeren is het tijd voor de tuin. De warmte van binnen naar buiten halen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Met de buiten kerstcollectie van Konstsmide kun jij elke struik een kersttintje geven. Hiervoor zijn de lichtnetten bijvoorbeeld erg geschikt. Maar stel je wilt je balkon versieren met een lichtgordijn, waar moet je dan op letten? Hieronder hebben wij een aantal tips voor je opgesomd zodat jij je perfecte kerstverlichting kunt vinden.

  • Waar moet ik opletten als ik kerstverlichting voor buitenshuis koop?
  • Lichtkleur
  • Transformator
  • Koppelbaar

Lichtkleur

De lichtkleur bepaalt voor een groot deel de kerstsfeer in je tuin. Het is dus van belang dat je goed let op welke kleur kerstverlichting je koopt. De meest gangbare kleuren zijn de warm witte lichtjes, koel wit, of gekleurd. Voor een warme kerstsfeer is een kerstverlichting met warm wit licht een goede keuze. Wil je je tuin winters aankleden, dan adviseren wij de koel witte verlichtingskleur die je doet denken aan sneeuw. Je hebt in deze kleur ook verschillende soorten lichtsnoeren met ijspegels of fonkel-lichteffect om het sneeuweffect nog realistischer te maken. Met gekleurde verlichting heb je alles in huis om er een nostalgische kerst van te maken!

Transformator

Buitenkerstverlichting werkt bijna altijd op 12 of 24 volt. Om deze kerstverlichting aan te sluiten op het net, zal er dus een transformator tussen moeten. De transformator wordt in de meeste gevallen meegeleverd bij de kerstverlichting, toch zijn er nog enkele lichtsnoeren die niet geleverd worden met een transformator. Deze bieden wij wel aan op onze website bij accessoires.
De reden waarom de meeste kerstverlichting snoeren werken op 12 of 24 volt, is omdat dit soort snoeren beter bestand zijn tegen vocht. Als een snoer van 220 volt of meer vochtig worden, is de kans groot dat de helft van je lichtsnoer niet meer zal werken. Bij laag voltage kerstverlichting zal je dit niet gebeuren. Een 12 of 24 volt kerstverlichting is ook goed voor je beurs. Doordat dit soort kerstverlichting minder energie op een efficiëntere manier gebruikt, zal dit je kosten besparen!

Koppelbaar lichtsnoer

Hoe krijg je nu al je prachtige kerstversiering buiten aangesloten op de netvoeding? Konstsmide heeft hier een handige oplossing voor bedacht. Je kunt nu kiezen voor koppelbare kerstverlichting. Op deze manier heb je maar één verlengsnoer nodig om je gehele tuin te verlichten! Je kunt verschillende soorten lichtsnoeren aaneenkoppelen om alle struiken, bomen en kerstmannen te kunnen voorzien van stroom zonder tientallen verlengsnoeren te gebruiken. Om een koppelbaar lichtsnoer te kunnen gebruiken heb je echter wel een startset van Konstsmide nodig. Er zijn in de kerstverlichting shop ook verschillende hulpstukken te verkrijgen. Zo kan een splitter handig zijn als je links en recht van je tuinpad verlichting wilt hebben, of een verlengkabel als je aan de andere kant kerstverlichting wilt hebben, maar niet het spoor naartoe verlicht wilt hebben.

Let er bij deze eigenschap dus op als het lichtsnoer koppelbaar is en of je er een startset van Konstsmide bij moet hebben.

Kerstverlichting Expert
Logo